Vanaf 1990 ontwerp ik (analoge) fotocollages. De techniek van de collage biedt mij uitstekende mogelijkheden om tot een nieuwe en vervreemdende werkelijkheid te komen. De digitale techniek schept nieuwe mogelijkheden om contrasten met elkaar te verbinden en daarmee verschillende dimensies op te roepen.
In een collage worden gemiddeld zo’n vier à vijf foto’s digitaal verwerkt. Om tot oorspronkelijke beelden te komen, put ik uit eigen fotomateriaal: ik beschik over een uitgebreid beeldarchief. Dit wordt onder invloed van thema-exposities en opdrachten voortdurend aangevuld. Daarnaast maak ik gebruik van stockfotografie.

Het is prikkelend om met andere, eigenzinnige ogen te kijken naar de wereld om me heen, deze te fotograferen en vervolgens te interpreteren. Daarbij staat me geen letterlijke weerslag van de realiteit voor ogen, het is meer een zoeken naar een extra dimensie, om het kunstwerk boven het vanzelfsprekende en alledaagse uit te tillen. Essentieël daarbij is om een eigen visie te ontwikkelen over het desbetreffende thema, vaak in samenspraak met de opdrachtgever.

Voor diverse cliënten heb ik inmiddels naar tevredenheid fotografische ontwerpen gerealiseerd. De digitale aanlevering en drukbegeleiding behoorden ook tot mijn verantwoordelijkheid. Ideeën van cliënten omzetten in een exclusief en op maat gesneden ontwerp is voor mij een uitdaging.

Actuele thema’s voor vrij werk zijn: Scheveningen; de Amsterdamse haven; leven en dood; natuur en architectuur.

Met de huidige digitale technologie kan op diverse XXL formaten en materialen geprint worden (bijv. transparant materiaal, canvas, tapijt, etc.).